EV Blog

Hej, välkommen Polestar!

Hej, välkommen Polestar!

Haarlem 5 augustus 2020 – Als ware liefhebbers van auto’s en technologische ontwikkeling zijn wij bij AutoDisk vereerd om vaak nieuwe auto introducties mee te mogen maken en worden er vanuit ons kantoor in Haarlem regelmatig demonstratiewagens aan de tand gevoeld. Uiteraard ook met als doel om samen met onze (internationale) vakbroeders vooruit te lopen op een toekomstige ‘Residual Value’ (Restwaarde) en onderhouds-bepaling van een specifiek model. In januari 2019 was AutoDisk aanwezig bij een wel heel bijzondere introductie in Göteborg. Namelijk niet alleen van een auto, maar van compleet nieuw merk: Polestar.

Polestar liet in 2018 op de Autosalon in Geneve de Polestar 1 al aan het grote publiek zien. Het ontwerp van deze beeldschone ‘hybrid sportscar’ is geïnspireerd op de oude Volvo P1800. De Polestar 1 is de zogenaamde ‘halo car’ om het merk, waarvan Volvo en het Chinese Geely samen eigenaar zijn, wereldwijd op de kaart te gaan zetten. De Polestar 1 beschikt over een 2.0 liter benzine motor voorzien van een dikke turbo én nog eens 2 elektromotoren. Samen goed voor maar liefst 600pk en 1000nm trekkracht. Een waar feestje dus! Waar de Polestar 1 een hybride aandrijving heeft zullen alle volgende modellen volledig elektrisch aangedreven zijn.

Polestar, langer bekend als het tuning merk van Volvo, positioneert men als een volledig zelfstandig automerk. Ze noemen zichzelf een startup met de 90 jaar ervaring, door de beschikbare kennis vanuit Volvo. Het merk wordt wereldwijd uitgerold. De daadwerkelijke verkoop start in 9 landen; waaronder: naast uiteraard Zweden ook Noorwegen, Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Canada, Verenigde Staten en China.

De 1 is in 2019 in productie genomen in een compleet nieuwe Polestar fabriek in Chengdou China. Van dit exclusieve model worden er “slechts” 500 per jaar gebouwd in de komende 3 jaar en de No. 1 heeft een prijskaartje vanaf € 155.000.

Inmiddels is er dan ook de langverwachte Polestar 2 en deze is als ‘FEV’ zondermeer interessant voor de Nederlandse markt. In de prijsklasse van € 40.000 tot € 65.000 een geduchte concurrent naast o.a. de Tesla model 3. De Polestar 2 komt met 3 type elektromotoren. De intro versie heeft een indrukwekkende 300kw aandrijving gevoed door een 78 kwh batterij welke naar verwachting goed is voor een WLTP range van rond de 500 km. Whattherange.com ziet 425km als realistische range, wat zeer goed te noemen is. De Polestar 2 is er in één carrosserievorm en verder kan er uit een extra ‘Performance pack’ worden gekozen, meerdere uitrusting packs, stoelvarianten, 3 type velgen en 6 kleuren.

Polestar zal zich als merk niet gaan vestigen op de traditionele autoboulevards maar zich presenteren vanuit “Spaces” in panden op aansprekende locaties. Het daadwerkelijke aankoopproces wordt volledig online afgehandeld. Voor Nederland ligt de focus op de steden Amsterdam, Eindhoven, Leidschendam en Rotterdam. In het proces voor én na aflevering wil men ook zoveel mogelijk online met de klant (alleen indien de klant dit zelf ook wenst) in contact blijven. Daar is o.a. ook een speciale Polestar app voor ontwikkeld waarin allerhande zaken kunnen worden geregeld en ‘on demand services’ worden aangeboden. Aftersales zal worden uitgevoerd op de bestaande servicelocaties van Volvo.

Men zet met alle komende modellen in op een totaal volume van 250.000 verkochte eenheden in 2025. Al met al is Polestar zeker vanaf de No. 2 een zeer interessante en welkome nieuwkomer op de Nederlandse markt.

Vergelijken

Autokosten

Autokosten van de Polestar Polestar 2* berekenen? Klik dan hier om naar de vergelijker te gaan.

Polestar Polestar 2*

Meer informatie zoals; de actieradius, het verbruik, de restwaarde en opties over deze elektrische auto? Klik dan hier om de specificaties te bekijken.